Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Muziek digitaliseren

Heb jij je platenkoffer van vroeger teruggevonden en wil je je favoriete muziek van toen kunnen afspelen met je laptop, tablet of smartphone? Met veel muziekcenters en platenspelers kun je niet alleen muziek luisteren, maar ook digitaliseren. Met behulp van de opnamefunctie zet je de muziek eenvoudig om naar digitale audiobestanden. Deze kun je vervolgens weer afspelen met bijvoorbeeld je smartphone.

Hoe kan ik analoge muziek omzetten naar mp3-bestanden?

De belangrijkste vereiste voor het digitaliseren van muziek is de opnamefunctie. Deze functie wordt ook wel direct encoding genoemd. Tijdens het afspelen van bijvoorbeeld een plaat wordt de muziek namelijk direct opgenomen en omgezet naar een mp3-bestand.

Nu komen we bij het volgende dat nodig is: een medium om de muziek op te slaan. Een apparaat met de opnamefunctie heeft daarom ook altijd een USB-aansluiting of een SD-kaartingang. Zo worden de digitale bestanden vanzelf opgeslagen op een USB-stick of SD-kaart.

Muziek digitaliseren met een jukebox

Sommige uitgebreide jukeboxen uit ons assortiment beschikken over de opnamefunctie, zodat je je oude muziek kunt digitaliseren. Het verschilt per model welke muziek je kunt digitaliseren. Met sommige jukeboxen kun je alleen cd’s of lp’s digitaliseren, bij andere kan dat allebei.

  • Jukeboxen met directe opname naar USB
  • Jukeboxen met directe opname naar SD

Muziek digitaliseren met een music center

Er is ook een aantal music centers dat je kunt gebruiken voor het digitaliseren van je muziekcollectie. Ook hier wisselt het per model of je alleen platen of bijvoorbeeld ook cd’s en zelfs cassettes kunt omzetten naar mp3-bestanden. In de tekst bij het product wordt aangegeven wat je precies kunt digitaliseren.

  • Music centers met directe opname naar USB
  • Music centers met directe opname naar SD

Muziek digitaliseren met een platenspeler

Als je alleen langspeelplaten wilt beluisteren en digitaliseren, zit je goed met een platenspeler. Met een USB-platenspeler kun je je platencollectie gemakkelijk omzetten naar digitale audiobestanden, zodat je ook met je nieuwste smartphone je favoriete hits van vroeger kunt luisteren.

  • Platenspelers met directe opname naar USB
  • Platenspelers met directe opname naar SD
🎵 Jukebox Expert
Logo