Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Jukebox kopen? Lees hier alles wat je moet weten

Breng je woonkamer of café in swingende sfeer met een jukebox! De karakteristieke vorm, de flitsende verlichting en de muziek maken dit audio-apparaat tot een unieke toevoeging voor je interieur. Met een jukebox kun je muziek van verschillende media afspelen, zodat je op allerlei manieren kunt genieten van je favoriete hits. Ben jij van plan om een jukebox aan te schaffen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Op deze pagina helpen we je op weg!

Online de beste jukebox kopen:

Analoog, digitaal of hybride

Als je op zoek gaat naar een geschikte jukebox, kun je vooraf bedenken over de techniek van het apparaat. Ga jij voor een volledig analoge jukebox of heb je liever een digitale jukebox? Daarnaast is ook een combinatie van de twee mogelijk: de hybride jukebox. De techniek achter het apparaat bepaalt ook welke media je precies kunt afspelen. Hieronder lees je meer over de drie verschillende soorten jukeboxen.

Analoge jukebox

Een analoge jukebox is eigenlijk de oorspronkelijke jukebox. Deze was volledig analoog, dus zowel de bediening als de afspeelfuncties maakten alleen gebruik van analoge technieken. Het verwisselen van platen of cassettes ging bij deze modellen bijvoorbeeld mechanisch. Daarnaast kun je met een analoge jukebox ook alleen analoge muziek afspelen van bijvoorbeeld een lp.

Positive
 • Met een analoge jukebox kun je lp’s afspelen
 • De ‘echte’ jukebox, net als vroeger
Negatives
 • Meer onderhoud nodig

Digitale jukebox

Een volledig digitale jukebox kan alleen muziek in digitale audioformaten afspelen. Al sinds de jaren tachtig is digitale techniek sterk in opkomst in de muziekindustrie en ook de jukebox kon hier niet aan ontkomen. Met een digitale jukebox kun je bijvoorbeeld cd’s luisteren en mp3-bestanden afspelen via een USB-aansluiting, aux-ingang of zelfs een ingebouwd geheugen.

Positive
 • Weinig onderhoud nodig
 • Gemakkelijk in gebruik
Negatives
 • Je kunt geen lp’s afspelen

Hybride jukebox

Tegenwoordig zijn veel jukeboxen hybride. Dat betekent dat ze gebruik maken van zowel analoge als digitale technieken. Dat betekent dat je niet alleen langspeelplaten, maar ook cd’s en mp3-bestanden kunt afspelen. Ook de bediening is vaak een combinatie tussen analoog en digitaal. Een hybride jukebox biedt dus zowel de charme van het nostalgische geluid van een analoog systeem als de uitgebreide mogelijkheden van een digitale jukebox.

Het formaat van de jukebox

Bij het kiezen van een geschikte jukebox is het ook slim om alvast na te denken over het formaat. Zoek jij een grote jukebox als een echte blikvanger voor je café of woonkamer? De grootste jukeboxen uit ons assortiment zijn zo’n 160 centimeter hoog. De wat kleinere staande modellen zijn tussen de 100 en 120 centimeter hoog. Veel van deze staande jukeboxen kun je verhogen met behulp van een jukebox-standaard. Heb jij niet zo veel ruimte in je interieur? Kies dan voor een table top jukebox. Deze mini-jukeboxen zijn compact van formaat en passen dus op een tafel of kastje.

De afspeelmogelijkheden van een jukebox

Als je een jukebox gaat aanschaffen, heb je misschien al een idee welk type geluidsdrager je wilt kunnen afspelen. Vind jij een platenspeler onmisbaar aan je jukebox? Of wil je alleen cd’s kunnen afspelen? Hieronder zetten we de verschillende afspeelmogelijkheden van jukeboxen voor je op een rijtje. Zo kun jij precies afstrepen waar je jukebox wel en niet aan moet voldoen.

Platenspeler

Het belangrijkste onderscheid tussen de verschillende jukeboxen is misschien wel de platenspeler. Het is dan ook handig om als eerst te bepalen of je platen wilt kunnen afspelen. De platenspeler bevindt zich altijd in het bovenste gedeelte van de jukebox, net onder de ronde bovenkant.

Cd-speler

Met een cd-jukebox kun je je favoriete cd’s afspelen. Tegenwoordig zijn de meeste modellen uitgerust met een standaard cd-speler, waar je zelf de cd’s moet verwisselen als je een andere wilt afspelen. Daarnaast hebben we een paar luxe jukeboxen met een automatische cd-wisselaar.

 • Bekijk alle jukeboxen met cd-speler
 • Bekijk de luxe jukeboxen met cd-wisselaar

Radio

Met de meeste jukeboxen kun je ook naar je favoriete radiostations luisteren. Met alle modellen kun je zowel AM- als FM-zenders ontvangen. Je stemt dus eenvoudig af op de zender van jouw voorkeur.

Mp3-speler

Tegenwoordig kun je met de meeste jukeboxen ook mp3-bestanden afspelen. Omdat muziek eigenlijk altijd ook digitaal beschikbaar is, maakt dat de mogelijkheden van de jukebox eindeloos.

Het afspelen van de mp3-bestanden verschilt per model. Bij de ene kun je mp3-cd’s afspelen, terwijl een andere alleen mp-bestanden afspeelt via een USB-stick. Verder beschikken sommige jukeboxen over een aux-ingang, zodat je je tablet of smartphone kunt aansluiten om muziek af te spelen.

Mp3-bestanden afspelen

Mp3-bestanden kunnen dus op verschillende manieren afgespeeld worden. Hieronder zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje:

 • Mp3-cd
 • USB-stick
 • SD-kaart
 • Intern geheugen
 • Aux-ingang

Muziek digitaliseren met een jukebox

Wil jij je platencollectie van vroeger graag digitaliseren? Of wil je je cd’s altijd nog eens omzetten naar mp3-bestanden? Met sommige jukeboxen kun je eenvoudig muziek digitaliseren. Op die manier krijgt jouw unieke audio-apparaat nog een handige functie!

🎵 Jukebox Expert
Logo